
4 portioner
600 g skalade räkor
3 msk sweet chilisås
2-3 vitlöksklyftor
3-4 tomater
1 liten gul lök
0,5 kruka koriander
1 lime
1 grön chili, valfri styrka
0,5 gurka
2-3 plommon
0,5 kruka koriander
1 lime
gräddfil
riven ost
tortillabröd
tortillachips
Skala räkorna och lägg dem i ett durkslag så att all vätska rinner av. Hetta upp en stekpanna och stek dem mycket snabbt på hög värme. Sänk värmen till låg värme, pressa över vitlök och häll på sweet chilisås. Låt stå varmt på mycket svag värme.
Pico de gallo: Finhacka tomater, gul lök, koriander och chili. Blanda med lite salt och pressad limesaft.
Gurk- och plommonsalsa: Finhacka gurka, plommon och koriander och blanda med pressad limesaft.
Servera räkorna med pico de gallo, gurk- och plommonsalsa, gräddfil, riven ost, tortillabröd och chips.