top of page

Rökig bbq sås på rabarber





2 liter rabarber, skuren i bitar

1,5 dl socker

1 dl sirap, mörk eller ljus 

2,5 dl ketchup

0,5 dl balsamvinäger

1 dl äppelcidervinäger 

0,5 dl mörk soja

2 msk worcestershiresås

1 msk dijonsenap

0,5 dl chipotlepasta eller chipotle i adobo

5 vitlöksklyftor

1-2 tsk liquid smoke

1,5 msk salt

Lägg alla ingredienser utom salt och liquid smoke i en stor gryta. Låt koka upp och sjud på svag värme i 15-20 min eller tills rabarbern och vitlöken är riktigt mjuk. Mixa mycket slätt med en stavmixer eller i en blender. Smaka av med liquid smoke och salt. Häll upp på burkar eller flaskor. Går utmärkt att frysa eller koka in. 

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page