top of page

Raggmunk med rotfrukter

6-8 portioner


3 ägg

3 dl vetemjöl

6 dl mjölk

2 tsk salt

500 g potatis

250 g morötter och palsternacka eller bara morot

0,5 purjolök


smör att steka i

lingon

socker


bacon

svamp


  1. Riv potatis och rotfrukter grovt. Finstrimla purjolöken.

  2. Vispa ihop ägg, mjöl och hälften av mjölken till en slät smet. Vispa sedan ner resten av mjölken. Låt smeten stå och dra i 10 min.

  3. Vänd ner rotfrukterna och salta smeten ordentligt.

  4. Hetta upp en stekpanna och lägg ner rikligt med smör.

  5. Stek ca 1,5 dl av smeten i taget på medelhög värme. Värmehåll ev de färdiga raggmunkarna i ugnen på 150 grader.

  6. Stek bacon och svamp.

  7. Servera raggmunkarna med bacon, svamp och lingon.

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page