top of page

Raggmunk med skinka och lingon

4-6 portioner


2 ägg

2 dl vetemjöl

4 dl mjölk

Salt

800 g riven potatis, det går bra att lämna skalet kvar på om man vill

Skinka

Lingonsylt

  1. Vispa ägg ihop ägg med mjöl och 2 dl av mjölken till en jämn smet. Vispa sedan ner resten an mjölken och lite salt. 

  2. Riv potatisen grovt och blanda med smeten. 

  3. Hetta upp en stekpanna. Gärna flera så går det fortare. Lägg i smör, sömn värme till medelvärme. och häll i ca 1,5 dl smet per raggmunk. Man kan sätta ugnen på 150 grader och värmehållande de färdiga raggmunkarna i väntan på att allt ska bli färdigstekt. 

  4. Stek strimlad skinka i smör så den får lite färg. 

  5. Servera raggmunken med skinka och lingon och kanske ett glas mjölk eller en öl. 

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page