
4-6 portioner
2 msk sesamolja
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
2 msk färsk riven ingefära
250 g champinjoner
1 msk chiliflakes, eller mindre mängd om man vill ha mindre styrka
3 msk ljus misopasta, sojabönpasta
1 msk gochujang, koreansk chilipasta
1 l vatten
2 buljongtärningar, grönsaks- eller höns-
pak choy eller mangold
udon nudlar, 180 g per person
färdiga kycklingspett
Fräs finhackad lök, vitlök och riven ingefära i sesamolja i en gryta.
Tillsätt skivade champinjoner och låt dem steka med en stund. Se till att värmen inte är för hög. Då kan vitlöken brännas och få en bitter smak.
Tillsätt chiliflakes, misopasta, gochujang, vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka ihop på medelvärme i 5 min.
Tillsätt sedan strimlad pak choy eller mangold och lägg till sist i nudlarna. När nudlarna har separerats och allt blivit varmt är det dags att servera!