top of page

Sliders med picklad rödlök, det bästa brödet, bbq-sås och rödkålssallad med mynta, citron, honung och ingefära


Bröd

12 frallor


2 msk smör

2 msk honung

1,2 dl vatten

2.4 dl mjölk

50 g jäst, färsk eller motsvarande mängd torrjäst

2 tsk salt

9,5 dl vetemjöl


1 ägg, att pensla med

ev sesamfrö, vallmofrö, Everything bagel seasoning


Picklad rödlök

2 rödlökar

0,5 dl socker

1 dl rödvinsvinäger


Rödkålssallad

2 msk honung

1 dl färskpressad citronsaft

1 tsk ingefära, torr, eller 1 msk färskriven

färsk mynta

5 dl finstrimlad rödkål


Kött

150 g färs per person

Bröd

  1. Smält smöret i en kastrull. Sänk värmen och tillsätt honung, vatten och mjölk. Ljumma till 37 grader vid användning av färsk jäst, 45 grader till torrjäst.

  2. Häll blandningen i en skål och tillsätt jästen. Rör runt så jästen smälter.

  3. Tillsätt saltet och rör runt.

  4. Vänd ner vetemjölet lite i taget och bearbeta till en smidig deg på lätt mjölat bakbord. 2-3 minuters knådande räcker.

  5. Lägg degen i bunken, täck med plastfilm och låt jäsa 30 min på varmt ställe.

  6. Stjälp upp degen på bakbordet och dela i 12 lika stora delar. Rundriv - forma - till runda bullar. Lägg bullarna bredvid varandra i en form med bakplåtspapper.

  7. Täck med plastfilmen och låt jäsa ca 15-20 min. Värm under tiden ugnen till 220 grader.

  8. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö ev över några frön eller kryddblandning.

  9. Grädda i 15-20 minuter eller tills bröden har fått fin färg. Låt bröden svalna 10 min innan servering.


Picklad rödlök

Skala och skiva lökarna tunt och lägg i en bunke. Blanda med socker och vinäger. Låt stå och dra en stund innan servering.


Rödkålssallad

  1. Blanda honung, citron, ingefära och finstrimlad mynta i en bunke.

  2. Strimla kålen och vänd ner den i dressingen. Låt stå och dra en stund innan servering.


Sliders

  1. Forma biffar av färsen och stek eller grilla dem. Salta och peppra.

  2. Servera dem i bröd med hemmagjord bbq sås, picklad rödlök och rödkålssallad. Njut!

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page