
4-6 portioner
1 gurka
2 tsk sesamolja
1 msk ljus soja
sesamfrö
ev chiliflakes, gärna koreanska goshugaru
1 kg köttfärs, vi använde fläskfärs men vilken färs som helst går bra
2 msk sesamolja
1 gul lök
3-5 vitlöksklyftor
200 g champinjoner
0,75 dl ljus soja
1 dl sweet chilisås
ev 2 msk mirin, kan uteslutas
ev lite vatten att späda såsen med
200 g färsk spenat
1 knippe salladslök
sesamfrö
kimchi, gärna hemgjord
Koka ris.
Skiva gurka och blanda med sesamolja, soja, sesamfrö och chiliflakes. Ställ åt sidan.
Hetta upp en gryta eller stekpanna med höga kanter med sesamolja.
Fräs färsen på hög värme så den får fin färg.
Hacka lök och vitlök och låt steka med färsen en stund.
Skiva champinjoner och tillsätt dem.
Sänk värmen och tillsätt soja, chilisås och ev mirin. Späd med lite vatten så att det blir en skysås.
Låt grytan koka ihop ett par minuter. Smaka ev av med mer soja och sweet chili.
Vänd precis innan servering ner spenat så att den mjuknar lite.
Strö över finstrimlad salladslök och sesamfrö.