top of page

Snabb asiatisk gryta med svamp och spenat


4-6 portioner


1 gurka

2 tsk sesamolja

1 msk ljus soja

sesamfrö

ev chiliflakes, gärna koreanska goshugaru


1 kg köttfärs, vi använde fläskfärs men vilken färs som helst går bra

2 msk sesamolja

1 gul lök

3-5 vitlöksklyftor

200 g champinjoner

0,75 dl ljus soja

1 dl sweet chilisås

ev 2 msk mirin, kan uteslutas

ev lite vatten att späda såsen med

200 g färsk spenat

1 knippe salladslök

sesamfrö


kimchi, gärna hemgjord

  1. Koka ris.

  2. Skiva gurka och blanda med sesamolja, soja, sesamfrö och chiliflakes. Ställ åt sidan.

  3. Hetta upp en gryta eller stekpanna med höga kanter med sesamolja.

  4. Fräs färsen på hög värme så den får fin färg.

  5. Hacka lök och vitlök och låt steka med färsen en stund.

  6. Skiva champinjoner och tillsätt dem.

  7. Sänk värmen och tillsätt soja, chilisås och ev mirin. Späd med lite vatten så att det blir en skysås.

  8. Låt grytan koka ihop ett par minuter. Smaka ev av med mer soja och sweet chili.

  9. Vänd precis innan servering ner spenat så att den mjuknar lite.

  10. Strö över finstrimlad salladslök och sesamfrö.

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page