top of page

Spiskumminrostad lax med svart ris, salsa verde, pico de gajo och picklad rödlök

4-6 portioner


Lax

150-200 g lax per person

vitlökspulver

paprikapulver

spiskummin, malen

salt och peppar


Pico de gajo

2 stora tomater

1 liten gul lök

1 lime

0,5 kruka färsk koriander

1 jalapeno-chili


picklad rödlök (blanda tunt skivad rödlök med socker och lite vinäger eller ättika, låt stå en stund innan servering)

gurka

ananas

paprika

ris, gärna svart fullkornsris

salsa verde, finns att köpa i välsorterade matbutiker

gräddfil

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackning.

  2. Pico de gajo: Tärna tomaten och löken fint. Lägg i en skål och blanda med pressad lime, finhackad koriander och jalapeno-chili. Salta, blanda och ställ åt sidan till servering.

  3. Hetta upp en stekpanna med lite olja. Dela fisken i portionsbitar och krydda med vitlök, paprika och spiskummin. Stek fisken på medelvärme tills den är genomstekt. Salta och peppra.

  4. Skär upp grönsaker, t ex gurka, ananas och paprika.

  5. Servera fisken med riset, pico de gajo, grönsakerna, salsa verde och en klick gräddfil.

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page