
4-6 portioner
Lax
150-200 g lax per person
vitlökspulver
paprikapulver
spiskummin, malen
salt och peppar
Pico de gajo
2 stora tomater
1 liten gul lök
1 lime
0,5 kruka färsk koriander
1 jalapeno-chili
picklad rödlök (blanda tunt skivad rödlök med socker och lite vinäger eller ättika, låt stå en stund innan servering)
gurka
ananas
paprika
ris, gärna svart fullkornsris
salsa verde, finns att köpa i välsorterade matbutiker
gräddfil
Koka riset enligt anvisning på förpackning.
Pico de gajo: Tärna tomaten och löken fint. Lägg i en skål och blanda med pressad lime, finhackad koriander och jalapeno-chili. Salta, blanda och ställ åt sidan till servering.
Hetta upp en stekpanna med lite olja. Dela fisken i portionsbitar och krydda med vitlök, paprika och spiskummin. Stek fisken på medelvärme tills den är genomstekt. Salta och peppra.
Skär upp grönsaker, t ex gurka, ananas och paprika.
Servera fisken med riset, pico de gajo, grönsakerna, salsa verde och en klick gräddfil.
