top of page

Syrad västeråsgurka

Västeråsgurka

lök

dillfrö

senapsfrö

15 g salt per 1 liter vatten

1. Mät upp salt och vatten. Värm lite av vattnet och lös saltet i det. Låt svalna en stund och späd sedan med resten av vattnet.

2. Skölj gurkorna och skär dem eventuellt i skivor eller bitar. 

3. Varva gurka, skivad lök, lite dillfrö och senapsfrö i burkar. Häll saltlagen över. 

4. Se till att gurkorna täcks av saltlagen. Fyll en platspåse med vatten, knyt igen den och lägg ovanpå gurkorna som en tyngd i burkens öppning. 

5. Låt locken stå på glänt och placera burkarna på en bricka eller i en form som kan samla upp vätska som kommer att bubbla över under syrningsprocessen som tar 2-3 dagar. Låt inte gurkorna stå längre för då blir de mosiga.

6. Förvara svalt. Hållbarheten är lång, troligen fler månader. Smaka och lukta!


ree

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page