top of page

Teriyakilax med mango- och gurksalsa

4-6 personer


4-6 portioner jasminris


ca 1 kg laxfilé

2 dl teriyakisås, färdigköpt eller hemgjord

sesamfrö


0,5 gurka

250 g mango

1 dl finstrimlad purjolök eller salladslök

0,5 röd paprika

ev lite finstrimlad färsk chili

rivet skal och saft från en lime

lite salt


  1. Sätt ugnen på 180 grader.

  2. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.

  3. Skär laxen i portionsbitar och lägg i en ugnsform. Häll teriyakisåsen över och strö över sesamfrön.

  4. Tillaga laxen i ugnen tills den är genomvarm, ca 55 grader, eller känns fast i köttet.

  5. Finhacka gurka, mango, paprika och blanda med purjolök, limeskal och -saft och lite salt. Vänd ev ner lite finhackad färsk chili.

  6. Servera laxen med ris och salsa. Njut!

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page