top of page

Tomatmarmelad med citron

1 kg tomater

2 ekologiska citroner

1 kg syltsocker

några korn salt

1. Tvätta tomaterna och citronerna.

2. Skär tomaterna i ganska stora bitar. Då blir det lättare att fiska upp skalen under tillagningen. 

3. Riv skalet och pressa saften från citronerna i en skål.

4. Lägg tomater, citronskal, -saft och syltsocker i en kastrull och koka upp. Tillsätt några få korn salt.

5. Låt marmeladen koka i 10-15 minuter. Plocka vartefter marmeladen kokar bort skalen.

6. Gör marmeladprov genom att hälla lite marmelad på en tallrik. Låt svalna och dra sedan med fingret genom marmeladklicken. Om konsistensen är fast är marmeladen klar. 

7. Häll upp på väl rengjorda burkar och förvara svalt. Marmeladen håller länge, säkert 4-6 månader. 


ree

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page