top of page

Tortellini med rostade rotfrukter och persiljepesto med valnötter och pecorino

Rotfrukter t ex:

morötter, gärna i olika färger

palsternacka

rotselleri

kålrot

rödbeta

olivolja

timjan

salt och peppar


Pesto

1 dl hackad färsk persilja

2 vitlöksklyftor

1,5 dl valnötter

1,5 dl creme fraiche

50 g riven pecorinoost eller parmesanost


färsk tortellini

  1. Sätt ugnen på 220 grader.

  2. Skala och skär valfria rotfrukter i tärningar. Blanda med olivolja, salt, peppar och timjan i en ugnsfast form.

  3. Rosta i ugnen i ca 25 min eller tills rotfrukterna är mjuka och har fått färg.

  4. Lägg persilja, vitlök, valnötter, creme fraiche och ost i en mixer och mixa slätt. Smaka av med salt och peppar.

  5. Koka tortellinin enligt anvisningar på förpackningen.

  6. Servera tortellinin med de rostade rotfrukterna och en ordentlig klick persiljepesto på toppen. Dra gärna några varv med svartpepparkvarnen över. Njut!

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page