
Rotfrukter t ex:
morötter, gärna i olika färger
palsternacka
rotselleri
kålrot
rödbeta
olivolja
timjan
salt och peppar
Pesto
1 dl hackad färsk persilja
2 vitlöksklyftor
1,5 dl valnötter
1,5 dl creme fraiche
50 g riven pecorinoost eller parmesanost
färsk tortellini
Sätt ugnen på 220 grader.
Skala och skär valfria rotfrukter i tärningar. Blanda med olivolja, salt, peppar och timjan i en ugnsfast form.
Rosta i ugnen i ca 25 min eller tills rotfrukterna är mjuka och har fått färg.
Lägg persilja, vitlök, valnötter, creme fraiche och ost i en mixer och mixa slätt. Smaka av med salt och peppar.
Koka tortellinin enligt anvisningar på förpackningen.
Servera tortellinin med de rostade rotfrukterna och en ordentlig klick persiljepesto på toppen. Dra gärna några varv med svartpepparkvarnen över. Njut!