top of page

Toscansk korv- och böngryta med grönkål

4-6 personer


500 g salsicciafärs

3 vitlöksklyftor

380 g, en kartong, bönor av valfri sort, vi använde blandade

3 dl grädde

2 dl mjölk

2 kycklingbuljongtärningar

5 dl finstrimlad grönkål


  1. Förbered tillbehör, t ex ris, pasta eller bröd.

  2. Hetta upp en gryta eller stekpanna med höga kanter och fräs salsicciafärsen så den får fin färg. Fördela den inte för fint. Det är gott med lite större bitar.

  3. Pressa över vitlök och låt den steka med en stund.

  4. Tillsätt bönor, grädde, mjölk och buljong. Låt koka upp och ihop en stund.

  5. Smaka av med salt och peppar.

  6. Vänd till sist ner grönkålen. Låt allt blir varmt och servera med ris, pasta eller bröd. Njut!

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page