top of page

Vinmarinerade lammspett med vitlök och timjan och fluffiga potatisar

4-6 portioner


ca 1 kg lammkött, gärna rostbiff eller stek, tärnat i små bitar

1 dl rött vin

Färsk timjan eller torkad

3-4 vitlöksklyftor 

Olivolja 


potatis

salt

olivolja



Lammspett

  1. Skär köttet i tärningar och blanda det med vin, timjan, vitlök och olivolja i en skål. Låt köttet marinera i kylen i minst 1 timme, helst över natten.

  2. Trä köttet på spett och grilla eller stek det.


Potatis

  1. Skala potatisen och koka den i max 10 min i lättsaltat vatten.

  2. Häll av vattnet. Sätt på ett lock och skaka grytan så ytan på potatisen blir lite mosig.

  3. Sätt ugnen på 225 grader.

  4. Häll över potatisen i en ugnsfast form och häll rikligt med olivolja över. Salta. Blanda försiktigt runt. Sätt in i ugnen och rosta tills potatisen fått gyllene färg. Servera med kött, meze-röror, grekisk sallad och bröd.


  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page