top of page

4-6 portioner
ca 1 kg lammkött, gärna rostbiff eller stek, tärnat i små bitar
1 dl rött vin
Färsk timjan eller torkad
3-4 vitlöksklyftor
Olivolja
potatis
salt
olivolja
Lammspett
Skär köttet i tärningar och blanda det med vin, timjan, vitlök och olivolja i en skål. Låt köttet marinera i kylen i minst 1 timme, helst över natten.
Trä köttet på spett och grilla eller stek det.
Potatis
Häll av vattnet. Sätt på ett lock och skaka grytan så ytan på potatisen blir lite mosig.
Sätt ugnen på 225 grader.
Häll över potatisen i en ugnsfast form och häll rikligt med olivolja över. Salta. Blanda försiktigt runt. Sätt in i ugnen och rosta tills potatisen fått gyllene färg. Servera med kött, meze-röror, grekisk sallad och bröd.
bottom of page
