top of page

Zucchinilasagne med keso och tomat

4-6 portioner 

1 stor eller två mindre zucchini

1 burk hela tomater

1 gul lök

Vitlök

2 dl grädde

1-2 grönsaksbuljongtärningar

Torkad basilika

500 g keso 

3 dl riven mozzarella

Ca 500 g lasagneplattor

  1. Riv zucchinin grovt och hacka löken. 

  2. Hetta upp en stekpanna med höga kanter eller en gryta. Fräs zucchinin och löken i olja tills de blivit mjuka men inte fått för mycket färg. 

  3. Tillsätt pressad vitlök, tomater, grädde, buljong och basilika. Finfördela tomaterna i såsen om de är hela. Späd såsen med lite vatten om den känns tjock.

  4. Låt såsen koka ihop en stund.

  5. Mixa under tiden keson slät med stavmixer. Vänd ner mozzarella och salta och peppra.

  6. Smaka av såsen med salt och peppar om det behövs.

  7. Sätt ugnen på 200 grader. 

  8. Varva sås med kesoröra mellan lager av lasagneplattor i en ugnsfast form. Avsluta med kesoröra. 

  9. Grädda i 25-30 min i ugnen. Servera med sallad. 

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page