top of page

Engelska surdegsfrallor


Dag 1

2 dl vetesurdeg, matad sedan 8-12 timmar och bubblande

4 dl vatten

0,5 dl vetekli

8-9 dl vetemjöl


Dag 2

fördegen från dag 1

2 msk honung

2 tsk salt

2 tsk bakpulver

1. Kvällen innan: Blanda surdeg, vatten, vetekli och vetemjöl till en deg. Täck med en handduk eller plast och låt stå i rumstemperatur över natten.

2. På morgonen: Rör ner honung, salt och bakpulver i degen.

3. Hetta upp en stekpanna till medelvärme och droppa i några droppar neutral olja. Klicka i ca 1-1,5 dl av degen i taget och grädda i 8-10 minuter. Knacka lite på brödet. När det är färdigt låter det lite ihåligt och känns fast i konsistensen när man trycker försiktigt på det. 

4. Låt bröden svalna en aning och servera förslagsvis med tomat- och citronmarmelad, ost, charkuterier och grönsaker.



ree
ree


  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page