
Dag 1
2 dl vetesurdeg, matad sedan 8-12 timmar och bubblande
4 dl vatten
0,5 dl vetekli
8-9 dl vetemjöl
Dag 2
fördegen från dag 1
2 msk honung
2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1. Kvällen innan: Blanda surdeg, vatten, vetekli och vetemjöl till en deg. Täck med en handduk eller plast och låt stå i rumstemperatur över natten.
2. På morgonen: Rör ner honung, salt och bakpulver i degen.
3. Hetta upp en stekpanna till medelvärme och droppa i några droppar neutral olja. Klicka i ca 1-1,5 dl av degen i taget och grädda i 8-10 minuter. Knacka lite på brödet. När det är färdigt låter det lite ihåligt och känns fast i konsistensen när man trycker försiktigt på det.
4. Låt bröden svalna en aning och servera förslagsvis med tomat- och citronmarmelad, ost, charkuterier och grönsaker.


